GOH - Gehandicapten Overleg Helmond

Image

Scholenproject

In onze samenleving komen jongeren niet meer zo vaak in contact met mensen met een beperking. Natuurlijk zien ze wel mensen met een rollator of een rolstoel/scootmobiel, maar ze hebben zelden contact met deze mensen.

Wat doen zij? Kunnen ze nog wel iets of zitten ze de hele dag thuis? Wat houdt hen bezig? Zijn ze zelfstandig? Zijn ze zielig? Jongeren hebben vaak geen idee, dat mensen met een handicap gewoon een baan hebben of dat ze aan sport doen. Natuurlijk zijn er mensen, die hulp nodig hebben, maar wat dan precies? In deze tijd waarin vaak wordt gesproken over waarden en normen en respect voor de ander, vinden wij het erg belangrijk om een reëel beeld te schetsen van mensen met een beperking.

Door openheid van zaken te geven en met feiten en waargebeurde verhalen te komen, stimuleren wij jongeren eens na te denken over dit onderwerp.

Het Gehandicapten Overleg Helmond is een advies-, overleg-, informatie- en samenwerkingsorgaan van en voor organisaties die zich richten op de belangenbehartiging van mensen met een beperking. Het GOH heeft ten doel het bevorderen van een volwaardige en gelijkwaardige deelname aan de maatschappij van alle mensen met een beperking.

Hoe gaat het GOH te werk?

In nauw overleg met de leerkracht wordt het thema bepaald en de mogelijkheden besproken.

Enkele voorbeelden van thema’s zijn: Zintuigen, Sport/Bewegen, Wonen, Winkelen.

Om dit project succesvol te laten verlopen, is een goede voorbereiding vereist. We doen, indien nodig, een beroep op mensen buiten onze organisatie. Dat betekent dat we de activiteiten ruim tevoren moeten plannen.

Wij willen met deze voorlichting bereiken dat er meer begrip zal zijn voor mensen met een beperking, dit project is geheel kostenloos voor de scholen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda van de Sande (secretaris) & Juliette van Schijndel (voorzitter).

 

Gehandicapten Overleg Helmond

 

Privacy verklaring

 

Breitnerlaan 5

5702 XT HELMOND

Tel: 0492 55 01 15

E-mail: info@gehandicaptenoverleghelmond.nl

facebook icon